| k8libby napisał/a: | ||
moze zeby wybiegac myslami w przyszlosc, zanim bedzie sie chcialo zaszalec jak w szybkich i wscieklych... |
| broda napisał/a: |
| areqqq, gdzie ty się tak rozbijasz ? |
| Pablo napisał/a: |
| Sorki, ale nikt nie jest idealny. każdy z nas miał chwile slabości.... |
| broda napisał/a: |
| Ty za to załatwiłeś się nieźle. Jak zdrówko, poobijany ?
Od miesiąca pojawia się na giełdzie IV na numerach ze Skarżyska. Mówiłem im nawet, żeby się tu ogłosili |
| dax napisał/a: |
| dobrze ze nic ci sie nie stało a civ jak widze tylkokosmetyczne uszkodzenia |
| Kitos napisał/a: |
| Warszawa... "Honda lekko poobtłukiwana" nie wiem o co biega, bo akurat się program skończył. Może ją ktoś kojarzy? |
| Cytat: |
| Z głębokim żalem zawiadamiam że dnia 10.10.2006 zgineli w wypadku samochodowym nasi przyjaciele z grupy Bydgoszcz Dawid i Fabian...przezyli zaledwie 20 lat.
...spoczywajcie w spokoju [*][*][*][*][*][*][*] p.s Budowal to ee8 caly rok zeby pochwalic sie na ten sezon... Slup w ktory uderzyli nie drgnal nawet 1 cm, byl zrobiony z litego metalu...juz go zdemontowali, za pozno niestety ... to co widac na slupie to przod auta tyl polecial 20 metrow dalej... |
| Yoshi napisał/a: |
| Nie ma to jak Kto pierwszy w KFC |
| skąńczą |
| csc napisał/a: |
| jak tylko bede mogl chodzic! |
| MatiP napisał/a: |
| UWAGA BARDZO BRUTALNE SCENY
mocno sie zastanawialem czy to wrzucic na forum... ale ponoc szok wizualny moze wzmoc myslenie wiec a noz cos to da... PZDR MatiP |
| lopez napisał/a: |
| tragiczny ten film ale chyba celowo zrobiony po to by dawał do myślenia, jak ktoś nie ma silnych nerwów to lepiej niech sobie odpuści i obejrzy coś innego, narazie |
| VOO1 napisał/a: |
| muzyka mogła by byc fajniejsza.... czas 5.04 |
| BartekJ napisał/a: | ||
Coś Ci sie nie podoba w mojej jezdzie ?? |
| majki84 napisał/a: |
| Bo troszke pogmatwales to zdanie |
| BartekJ napisał/a: |
| http://videos.streetfire.net/toprated/0/wm/1e2dc171-53ee-40ee-b384-b43c9bd352fd.htm |
| kebydż napisał/a: |
| .. |
| z poczatku filmu to biale przed eclipsem bylo chyba preludą.. |
| Bo ja jakos tego nie widze... |
| Po czym wnosisz |
| Manitoba napisał/a: |
| I tylko dwa zero jak by mial vteca to pewnie z dwa pietra wyzej by zawisl |
| pietjawawa napisał/a: |
| mi się wydaje że to nie pralka Vgen tylko supra |
| Edi Grifin i jego ENZO
ALE ŁOŚ |
| male, tanie, szybkie, niebezpieczne... ot wsio. |
| Fuego_tres napisał/a: |
| Moje zdanie:
jak już wyprzedzasz z prawej strony, to zrób to szybko i skutecznie. Ale jeśli wiesz, że nie masz czym, to nawet nie zabieraj się za to. |
| VOO1 napisał/a: | ||
tzn co 2.2 vtec mozna a 2.0 nie mozna ????? |
| Anton napisał/a: |
| Max skoro przy awarynjym hamowaniu wciskasz sprzeglo to nie hamujesz awaryjnie |
| Fuego_tres napisał/a: | ||||
przy 2.2 vtec będzie większe prawdopodobieństwo, że nie zdąży zajechać drogi |
| KlinOne napisał/a: |
| Nie wiem czy widzieliscie... uwaga drastyczne!
http://www.b0g.org/wsnm/articles/truck+wins |
| Kod: |
|
http://rapidshare.com/files/31965448/Wypadki.rar |
| polegl vtec IV |
| MatiP napisał/a: | ||
ten czerwony PZDR MatiP |
| Piotrek napisał/a: |
| Dobrze, że skończyło się stosunkowo szczęśliwie. Pasażer miał sporo szczęścia - to jednak najniebezpieczniejsze miejsce w samochodzie.
Napisz może , też ku przestrodze, coś więcej o tym jak to się stało. Pozdrawiam |
| Enta napisał/a: |
| Zawsze można kontrolować. |
| A ja jednak Ci dowale i polecam szkołę jazdy jakaś hart korową. W Toruniu taka jest i za 3 stówki można już się czgeoś nauczyć o poślizgach itp. A 3 stówki to chyba nie za dużo. |
| hot_rider napisał/a: |
| długie nogi ma kubica... |
| Anton napisał/a: |
| Narcyz ma racje |
| 3 lata. |
| niXon napisał/a: |
| ...a czasem fizyka panuje nad Toba i Twoim autem... |
| kolo z CRX zawracał z drugiego pasa i wpakował sie pod te GTI |
| loopack napisał/a: |
| w tym W fajnie felge rozwaliło, niektóe fele są do kitu |
| HUN napisał/a: |
| ? |
| DzikiBenny napisał/a: |
| u kur. ... co stało się z dzieckiem i kobieta??? |
| Morfinę wykryto w moczu 27-letniego kierowcy bmw, który doprowadził do wypadku na ul. Mostowej. To nowy fakt w sprawie zdarzenia, ujawniony przez kwidzyńską policję. Kierujący trafił do policyjnej izby w powiatowej komendzie policji w Kwidzynie. Za spowodowanie wypadku drogowego pod wpływem środków odurzających grozi mu 12 lat więzienia.
Do wypadku doszło na odcinku drogi łączącym rondo Stefana Wyszyńskiego i wiadukt na ul. Mostowej. Kierujący autem bmw, 27-letni mężczyzna, zjeżdżając z ronda stracił panowanie nad kierownicą. Auto odbiło się od krawężnika i uderzyło w kobietę prowadzącą chodnikiem wózek z 4-miesięcznym niemowlakiem. Następnie auto runęło w dół z wysokości kilku metrów. Cud, że nikt nie zginął. - Mężczyzna jest młodym kierowcą, prawo jazdy ma dopiero od 2 miesięcy. Przypuszczamy, że brak doświadczenia był przyczyną wypadku. Na razie trudno powiedzieć czy jechał zbyt szybko. Musimy poczekać na opinię biegłych sądowych - mówi podkom. Gabriela Mateusiak, zastępca rzecznika prasowego kwidzyńskiej policji. Chwilę po zdarzeniu miejsce wyglądało następująco: na chodniku leżał roztrzaskany wózek, niedaleko niego płaczące niemowlę, a pod mostem sterczał pionowo wbity w ziemię samochód. Na szczęście, żadna z osób nie zginęła. - Cud! - mówił jeden ze świadków zdarzenia. Najpoważniejszych obrażeń doznała kobieta, która trafiła do szpitala ze złamanym podudziem, urazem kręgosłupa i ogólnymi potłuczeniami. Jej stan jest ciężki, ale stabilny. Niemowlę trafiło na oddział dziecięcy szpitala w Grudziądzu z ogólnymi potłuczeniami. U dziecka nie stwierdzono wewnętrznych urazów. Natomiast kierowca bmw wyszedł z wypadku bez żadnego uszczerbku na zdrowiu. Nie trzeba było go nawet hospitalizować. Życie może zawdzięczać poduszce powietrznej i pasom bezpieczeństwa. Kierowca był trzeźwy. ŁUKASZ BARTOSIAK - Dziennik Bałtycki |
| Elvis napisał/a: | ||
Fantastyczny manewr Reklama dla H3M |
| bass_x napisał/a: |
| w zeszłym roku w sierpniu koleś rozbił sie preludką V niedaleko mnie, niestety zginął na miejscu był z Pucka
http://www.kppsp.puck.pl/galer.php?id=4&page=5 "Wypadek samochodowy w Gnieżdżewie" |
| mialem identyczna sytuacje kilka dni temu, skasowal bym prale i kierowce przy ponad 100, a ze to byla chwilowa przejazdzka to nawet pasow nie zapialem |
| Piotrulec napisał/a: |
| utko znajome, kierowca nie miał jednak szczęścia |
| podwojna ciagla, zakret w prawo... no comment... |
[/list]
| maxer18 napisał/a: |
| Wie moze ktos ile czasu minie zanim Pralka wroci na nasze drogi? Gosciu z pomocy drogowej powiedział ze bardzo mozliwe jest to ze w PZU uznaja szkode całkowitą. Nie chce mi sie w to wierzyc, co Wy o tym sądzicie????
Pozdrawiam |
| czojzenłan napisał/a: |
| moja droga do pracy nie skończyła się jak co dzień, sami zobaczcie, dzięki za świetną akcję Antona, który zajął się autem jak byłem w szpitalu na obserwacji |
| Piotrek napisał/a: |
| wpadł mi właśnie w ręce filmik, który już kiedyś wrzucałem na forum, bo na mnie zrobił wrażenie...
http://haweman.com/PTP/shame.wmv |
| Jarusnet napisał/a: | ||
CZekanie na likwidatora okolo 3 - 4 dni (w zaleznosci od ilosci zgloszen i wielkosci rejonu jaki obsluguje), wycena na nastepny dzien, przelew odszkodowania okolo tygodnia zakladajac, ze zgodzisz sie na pierwsza kwote. |
| KrzysiekXX napisał/a: |
| ten do samego konca ogladajcie:
http://pl.youtube.com/wat...feature=related |
| kempa88 napisał/a: |
| Dosłownie zawinął się wokół drzewa |
| WOLNE TŁUMACZENIE :
kolo zajął pierwsze miejsce na pierwszych legalnych zawodach na 1.4 mili samochod :chyba specyfikacje kazdy doczyta kolo/Timur/ scigał sie z kazdym kogo spotkał na ulicach dlatego wiemy dlaczego jechał po mokrej drodze 280 na /h pozdr V |
| Piotrulec napisał/a: |
| To ile oni musieli jechać , że skutki są tak potworne..... |
| Aro napisał/a: |
| Jak mozna przekroczyc predkosc w miescie o 150 km/h na /50 |
| Nie wierze, ze osoby komentujace nigdy nie testowaly swojej prelude jak jedzie, kazdego z nas moze spotkac takie niemile zaskoczenie zwiazane ze stanem drogi. Nie musi to byc 200kmh, sa takie odcinki w PL, ze i 100kmh wystarczy.. |
| Aro napisał/a: |
| Co innego trasa, gdzie mozna depnąć z głową |
| wlasnie to pruboje wytlumaczyc, ze polskie drogie sa takie, ze nie wiesz czy Cie nie spotka hopa (taka jak w wawie) i nie ma roznicy czy jest to miasto czy trasa.
Na trasie pomiedzy Skwierzyna a Poznaniem, na ktorej mozna niezle pocisnac jest w jednym miejscu taka hopa, ze ladnie mozna wyfrunac. |
| Eeee daj spokój... przecież to nie zabójstwo z premedytacją żeby człowieka na wieczne potępienie skazywać. Poradzenie sobie z czymś takim i tak jest ogromnym ciężarem na całe życie. |
| Zgodnie z art. 177 §2 kodeksu karnego osoba, która naruszając choćby nieumyślnie zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym, powoduje nieumyślnie wypadek, którego następstwem jest śmierć człowieka, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. |
| Jarusnet napisał/a: |
| Ten news zmienia troszke obraz sytuacji... Wychodzi na to, ze przycisniecie prela do przykladowo 150 to nic w porownaniu z wyczynami czlonka kampanii reklamowej PZU |
| ... |
| od niedawna miała ten samochód, całe życie Favoriitką, jechała 130 i w ogóle nie czuła tej prędkości...pieszy wtargnął na jezdnie , zjechała na lewy pas , i bokiem w drzewo. |
| AS napisał/a: |
| http://moto.allegro.pl/item351957614_tyl_skoda_octavia_ii_kombi_.html
Ciekawe czy kolo choć raz się zastanowił co robi - że niby spaw na płycie podłogowej czy dach zapewni bezpieczną sztywność nadwozia... Może i mamy kretynów na drogach ale znacznie większych w warsztatach... |
| SZAFA napisał/a: |
| [ *] - można wiedzieć jaka przyczyna ???
A co do tej ćwiary to nie nawidze takiego druciarstwa... widziałem jedą fure właśnie tak skleconą. Są skur... co potrafią zlepić trzy auta i nawet mistrzunio sie nie pozna... Był kiedyś taki wypadek jak kolesia calibra przy uderzeniu bokiem w drzewo rozpadła się idealnie na 2 równe części, gdyby nie to może by przeżył .... Pozostaje NIE |
| Opryszek napisał/a: |
| drzewo dach i po ptokach |
| Winoo1 napisał/a: |
| I czego się czepiasz chłopaka? Jakie znaczenie ma to , czy manetkę ma z lewej, prawej czy nawet na ptaku? Nie to jest istotne. Uszanuj to że koledze Sky na sercu leży dobro motocyklistów i ich najbliższych. Wiadomo, że duża część to "gorące głowy", ale co zrobić? Nie każdy zachowuje się rozsądnie. A co do blach, to uwierz mi, że je zobaczy.A gdybyś chciał się pokłócić, że jednak nie, to do Twoich informacji podaję, że jakiś czas temu sam jeździłem na "szlifierce" i mam kilkudziesięciu znajomych na plastikach i wiem, że tylko niewielu zagina je.
I na zakończenie: pisze się "ponadto" a nie "ponad to". I jeszcze jedno: dobrze, że Sky ma zamiar robić coś, żeby było bezpieczniej dla kierowców i przechodniów. Pozdrowionka |
| Sky napisał/a: |
| Ze swojej strony dodam tylko tyle ,że jeżeli spotkam na ulicy jakiegoś "maczo" który pomyka między samochodami na jednym kole itp.(takie historie często się dzieją np. na Opolskiej koło Krokusa w Krakowie) to od razu to nagrywam i zgłaszam na Policje,dla dobra samego motocyklisty...... |
| Winoo1 napisał/a: |
| A co do blach, to uwierz mi, że je zobaczy.A gdybyś chciał się pokłócić, że jednak nie, to do Twoich informacji podaję, że jakiś czas temu sam jeździłem na "szlifierce" i mam kilkudziesięciu znajomych na plastikach i wiem, że tylko niewielu zagina je. |
| DzikiBenny napisał/a: | ||||
To sie i włacze do dyskusji. Rozumiem kolegę Sky, sam wiem co to znaczy, bo mój kolega w zeszłym roku tak szalał no i zakończył na przeciwnym pasie ruchu. Ale nie o tym mowa.
Nie chce żebyś zrozumiał mnie źle, ale jedynostką nic nie zdziałasz, tylko nałapiesz sobie wrogów na tym forum (nie mówie tu o mnie
|
| Ćpun zacpa sie i zabije kogos albo zgwalci bo taka bedzie mial faze. Widac Winooo1, ze nigdy nie jezdziles na motorze. tego sie nie robi dla kobiet, choc i tacy sie pewnie tez znajda. ale skoro sky chcial filmowac ich zabawe na opolskiej to ja ci wyjasnie - tam nie ma mozliwosci popisu przed kobietami bo nawet nie mialyby jak tego zobaczyc. |
| Nie wiem jak w Toruniu, ale statystyki dowodzą ,że duża część przestępstw dokonywana jest pod wpływem środków odurzających. Prawdę mówiąc pojęcie ćpuna , jak zwał tak zwał ale raczej nie odnosi się do 90 % młodych ludzi eksperymentujących choćby z THC , ale raczej do stoczonych narkomanów dokonujących kradzieży ile wlezie.... Oglądaj dalej ,,ale pirat'' i się wczuwaj w te ,,pościgi za piratami'' , fotografuj szaleńców a teraz jak już wiesz o statystykach to dzwoń na policję i nadaj syna sąsiada bo pali skręty na balkonie. (dla jego dobra) |
| Z mojego okna .... nowe osiedle dzieciaki przychodza z innego, gdzie nie ma nic .. mają tylko 2 kilometry ...a potem walka kto sie bedzie bujał ... makabra .. dziewczynka pięć lat .. popchnięta tak że spadła na siodełko i przełamała sie na pół .. nawet nie płakała .. szkoda ze robie tam dzie robie... bo h.. bym zabił ...
Nic nie czuła ... pozdr V |
| Tek'' napisał/a: |
| Dzisiaj ok. 7 rano w WWA na wysokości petli Goclawek. Nie wiem jak doszło to dzwona, ale czarna IV gen zmiotła w bok jakiegos busika. Podbiłem, ale kierowcy nie widziałem w pobliżu |
| Dzisiaj ok. 7 rano w WWA na wysokości petli Goclawek. Nie wiem jak doszło to dzwona, ale IV gen trafila w bok jakiegos busika. Podbiłem, ale kierowcy nie widziałem w pobliżu |
| DzikiBenny napisał/a: |
| by sie pingwin nauczył:) |
| Dzisiaj ok. 7 rano w WWA na wysokości petli Goclawek. Nie wiem jak doszło to dzwona, ale IV gen trafila w bok jakiegos busika. Podbiłem, ale kierowcy nie widziałem w pobliżu |
| Domi003 napisał/a: | ||
Tak....... To byla moja prela W swojej ostatniej podrozy spisala sie wzorowo... |
| Samurai napisał/a: |
| aj Dominator Diminator....
pisz mi tu zaraz jak ja zepsulas psuju Ty |
| bass_x napisał/a: |
| podłużnica od strony kierowcy raczej ruszona, dzwi pasażera zakleszczone (otwierają sie do połowy) i opadaja, no i przednia szyba też troszkę chyba się przesunęła.
Jak się nie uda z tą to czuję że będzie następna. |
| wlochacz4444 napisał/a: |
| podwurko |
| 180km/h mialem
|
| Sky napisał/a: | ||
Był chyba wczesniej temat o spawaniu pewnej V-generacji ,teraz widać co zostaje z tak naprawionego auta.....Poza tym jak koledzy pisali wczesniej do Czestochowy na kolanach..... |
| dalem w lewo i 180 stopni zrobilem i po lewej stronie jezdni w drzewo uderzylem , ale uderzylem tak ze auto w pul sie zlamalo w kuncu kolo 180km/h mialem , |
| Bartosz napisał/a: |
| Sorry ale wsiadając za kierownicę trzeba mieć trochę wyobraźni i przede wszystkim rozsądku |
| Goclawek napisał/a: |
| co nie HoF |
| Sky napisał/a: |
| Wczoraj w Dąbrowie Tarnowskiej w wypadku motocyklowym zginął mój bardzo dobry kolega,był bardzo lubianą przez wszystkich i młodą osoba.Niestety miał jedną wadę-kochał szybkie motocykle i szybką jazdę. Apeluje więc do wszystkich tutaj obecnych motocyklistów o rozsądek,a jeżeli ktoś wie że nie da rady powstrzymać sie przed odkręceniam prawej manetki to niech zawczasu sprzeda motor. Ze swojej strony dodam tylko tyle ,że jeżeli spotkam na ulicy jakiegoś "maczo" który pomyka między samochodami na jednym kole itp.(takie historie często się dzieją np. na Opolskiej koło Krokusa w Krakowie) to od razu to nagrywam i zgłaszam na Policje,dla dobra samego motocyklisty...... |
| dax napisał/a: | ||
ależ był, siedział na ławeczce, był równie zaskoczony jak nasz kierownik destroyer. |
| przygłupi szczyl w przystarej preludzie na podwójnej ciągłej... Mam nadzieję, że wszyscy skończą w ten sposób - auto zniszczone, delikwent w szpitalu, bez ofiar. |
| seven_wawa napisał/a: |
| juz jakas menda nas nawyklinala |
| talerz napisał/a: |
| ciekawe jak tam kierowca?? |
| jabłuszka sie wysypaly |
| Infamous MILF napisał/a: |
| ...tyle planow mialem ..modyfikacje i inne ehhh brak slow... |
| Infamous MILF napisał/a: |
| tyle planow mialem ..modyfikacje i inne ehhh brak slow... |
| Daniel00992 napisał/a: |
| Wózek widłowy wyjechał na droge, szkoda |
| bez zaglowka jak stoisz i oberwiesz 30km/h w tyl to praktycznie nie masz szans na przezycie |
| to chyba trzeba miec calkowity zanik miesni.... poza tym troche roznicy jest czy to bedzie TIR 30km/h czy gosc z pizza na skuterze...
teoretyzowac z odpowiedzia na postawione przeze mnie wyzej pytanie mozna bardzo duzo... ja jednak patrze innymi oczami chyba i smiesznym jest dla mnie ze mozna doznac kontuzji wstajac z lozka lub dlubiac w nosie... |
| Mięsniaki z ABSem (Absolutny Brak Szyi) nie mają tego problemu |
| Lukas3 napisał/a: |
| raczej brawa dla konstruktora drogi za brak barierek |
| z taką prędkością wpada na jakiś plac zabaw |
| filip napisał/a: |
| np barierki na pewno by coś dały przy takiej prędkości z jaką musiał jechać... raczej głupota kierowcy bo że siebie zabił to nic ale poza tym to pasażera :/ |
| Podobno było coś tam z tirem, a mianowicie jechał sobie tir który zaczął wyprzedzać, przed manewrem było pusto, a w trakcie nagle pojawił się samochód który zapierniczał jak głupi, odbił się od tira no i rezultaty widać. Ja słyszałem że taki był przebieg wypadku, ale czy na pewno taki to cholera wie |
| każdy z was też wie że kierowcy ciężarówek wymuszają takie sytuacje. |
Dobrze że jechałem zgodnie z przepisami i w porę zdążyłem odbić w lewo nie robiąc nikomu krzywdy ... wstyd się przyznać ale tak było | sebeq napisał/a: |
| gdybym ruszyl jak zawsze odrazu na zielonym to pewnie bym sie pozegnal z autem . |
| Długi napisał/a: |
| jechałem zgodnie z przepisami |
| zyzo napisał/a: |
| Z drugiej strony też dziwie się ludziom, że od razu ładują się na przejście. Ja zawsze się upewniam jak wygląda sytuacja zanim przejdę przez ulicę |
| zyzo napisał/a: |
| Na to u nas trzeba uważać bo pieszy czekający na przejściu często powoduje takie sytuacje. Z drugiej strony też dziwie się ludziom, że od razu ładują się na przejście. |
| tacy "bardzo" grzeczni przepuszczacze czesto w dupe dostaja od samochody jadacego z tylu i powoduja karambole. |
| mirek napisał/a: |
| Tak na marginesie,ciekawe co powiesz jak będziesz miał 60 lat,albo nogę w gipsie,i zapragniesz przejść na drugą stronę ulicy.... |
| rusza sznurek samochodow ze swiatel i pocina sobie 60km/h. |
| zaczyna "ostro" (podkreslam ostro) hamowac bo |
| poszkodowane byly minimum 4 furki, max 12, 3 trupy w tym 1 pieszy ... niezly i niezbyt przyjemny widok. |
| 60 km/h... A świstak zawija je w te sreberka. |
| "Kłania" się trzymanie bezpiecznej odległości. |
| odległość miedzy światłami 500m żaden problem 60km/h uzyskać w ciągu aut |
| Bez obrazy ale, bawią mnie takie słowa, bo u nas na drodze to da się trzymać bezpieczną odległość, stary gdzie ty jeździsz bo nie po mieście, jeśli zrobisz w takim ciągu lukę na miejsce znajdzie sie frajer i ci ją zajmie. Co do winy wiadomo wjechało się to i sie jest winnym ale jest tu duże ale. |
| jechałem sobie prawym pasem spokojnie 70 |
| Owszem,co jakiś czas ktoś się wciśnie,tylko co z tego? Ja nie traktuje ulicy jak toru wyścigowego i wali mnie czy dojadę do świateł 1 czy 5. |
| http://motoryzacja.interia.pl/galerie/wypadki/wypadek-bmw-w-krakowie/zdjecie/duze,1004432,1
no się pan zawinął |
| Czyli co bez straży ani rusz?? Albo spychać auto do najbliższego kanałku?? |
| gregorrr napisał/a: |
jeszcze na zimowych laczkach |
| no peszek ale prelka nie jechal zbyt wolno tymbardzej ze widziala ze cos sie dzieje... |
| kebap napisał/a: |
| Również nad tym się głowię.
Aczkolwiek nie wypowiadam się pochopnie bo "skąd wiesz ?" |
| skwaro napisał/a: |
| A możecie przestać komentować ten wypadek? Ktoś z Was (bezpośrednio) go widział?
Bo narazie to widzę typowe podejście w stylu: właściwie to nie byłem, nie widziałem ale napewno to ten zawinił bo jechał sportowym samochodem to na 100% jechał szybko. Postawcie sie teraz na miejscu kogoś z rodziny chłopaka czytając takie teksty. Zginął człowiek, oby na tamtym świecie miał lepiej [*] |
| putynek napisał/a: |
| Czy to klubowa prelka? http://www.mmszczecin.pl/...o?category=news
Bo dosyć nieprzyjemne przeżycie |
| Qba M-ce napisał/a: |
| no peszek ale prelka nie jechal zbyt wolno tymbardzej ze widziala ze cos sie dzieje... |
| Mlody_21 napisał/a: |
| ze zrudelka |
| Rbt napisał/a: |
| jak to ci dowód zabrali ?? |
| tommy_777 napisał/a: |
| TIR wyjechał z podporządkowanej |
| tommy_777 napisał/a: |
| Powinien wyjechać na swój - czyli lewy pas, a on sruuu na oba pasy naraz :/ po linii ciągłej... |
| L1 LADY napisał/a: |
| ...z Twoich słów wynika że TIR zawinił (chyba że policaje wiedzą coś innego), wiec nie mogłeś nawet z uszkodzonym kierunkiem odjechać z miejsca kolizji, np. mówiąc niebieskim że właśnie do warsztatu jedziesz?? |
| Ventola napisał/a: |
| Pamiętajcie, że nawet za łyse opony możecie stracić dowód rej. |
| omegapl napisał/a: |
| http://www.smog.pl/wideo/27045/drastyczna_kompilacja_dzieki_ktorej_nie_zginiesz_w_wypadku/
po tym filmiku mialem szklanki w oczach... |
| Xtas napisał/a: |
| nie zły |
| filip napisał/a: | ||
do tego obiecanego niedostarczonego litra wyborowej doliczam jeszcze okocima zielonego... |
| majlo napisał/a: |
| Sądząc po zdjęciach resztek samochodu, szybkość była powodem tej bezsensownej śmierci |
| Arek napisał/a: |
| Ale zauważ jak wąska to droga i jak blisko asfaltu te drzewa rosną... |
| Qba M-ce napisał/a: |
| dax, a to nie taka V co byla ze znaczkeim SuperMena i zaciekami lakierniczymi?? moze sie myle ale tak z ciekawosci pytam... |
| alixxx napisał/a: |
| Jakby ktoś wiedział gdzie trafił (na które złomowisko ) ten bordowy V gen to może dać mi znać |
| L1 LADY napisał/a: |
| http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090728/PODLASKA/738739036
Nie znam kierownika i pasażera, na szczęście tylko szpital. |
| a propos wisłostrady....
SLR. można? można. |
| Overboost napisał/a: |
| W środe ok 10:30 jechałem do domu,już miałem skręcac pod brame,prędkośc może 5 km/h,i zanim zacząłem kręcic dostałem strzał w tył od kolesia w iveco,chciał jeszcze sie tłumaczyc że za późno kierunek wrzuciłem,ale był bez szans.We wtorek ma zgłosic sie rzeczoznawca pzu a później pewnie na sprzedaż będzie.Podłoga w bagażniku pofalowana |
| jak oddasz na bez gotowkowa naprawe to nawet nie ma nic do gadania... oddajesz do ASO na wycene zeby zrobili, wysylasz do ubezpieczyciela i dostaja rachunek od ASO za naprawe.. |
| boczek napisał/a: |
| nie tak do końca. wartość naprawy nie może przekroczyć 100% wartości auta. Wtedy ubezpieczalni postanawia że jest to szkoda całkowita a naprawa jest ekonomicznie nieuzasadniona |
| Overboost napisał/a: |
| W środe ok 10:30 jechałem do domu,już miałem skręcac pod brame,prędkośc może 5 km/h,i zanim zacząłem kręcic dostałem strzał w tył od kolesia w iveco,chciał jeszcze sie tłumaczyc że za późno kierunek wrzuciłem,ale był bez szans.We wtorek ma zgłosic sie rzeczoznawca pzu a później pewnie na sprzedaż będzie.Podłoga w bagażniku pofalowana |
| Połączyć to jeszcze z brakiem wyobrazni |
| Ilotasus napisał/a: |
| Ja np. nie wyborazam sobie tego zebym mogl wejsc pod kola ciezarowki. |
| Właśnie ta 'nieomylność" i poczucie "boskosci" czy wręcz geniuszu,powoduja tragiczne zdarzenia. Więcej pokory,każdy popełnia błęby,czasem tak fatalne,czasem duzo mniejsze.Do mniejszych można sie nieprzyznać i uważać sie za ideał. |
| ManiekITR napisał/a: |
| A żeby ściągnąć 20 000 za auto co było warte 15000 to jedynie trzeba by było udowodnić że było warte te 20000 bo innej opcji niema |
| Jarusnet napisał/a: |
| W calym zdarzeniu cale szczescie, ze jechalem puntem a nie preluda. |
|
Edit: Wyslalem ci na maila wzory moich odwolan i kumpla. Cos tam z tego mozesz sklecic. Sciagnij sobie jeszce KPC z netui przeczytaj paragrafy do ktorych sie odnosimy. I walcz. Da sie - tylko uwierz w siebie i badz cierpliwy. |
| hot_rider napisał/a: | ||
tu prawdę powiadasz.. |
| DJVIX napisał/a: |
| ... Ile naprawa takiego drobiazgu? |
| dyb napisał/a: |
| heh, czasami chyba lepiej przy***ac przodem na co autka sa przygotowane konstrukcyjnie+ poduszki, pasy, niz starac sie unikac za wszelka cene zderzenia jak jedzie sie szybko |
| jak jezdze w nocy w jakims lesie albo miedzy polami i widze kogos bez odblaskow to mnie kur**ca strzela, az chce sie wysiasc i przywalic w leb kluczem do kol. Oczywiscie zawsze taka osobe sie mija dokladnie w miejscu gdzie z naprzeciwka jedzie autko. To samo sie tyczy rowerzystow na starych gratach |
| GANJA napisał/a: |
| dokladnie tak jak piszesz jezdza na jakichs starych ukrainach w na ktorych farba jest juz matowa praktycznie niema szans na zauwazenie takiego goscia nawet sie swiato nie odbija od takiego wechikułu |
| maniusz napisał/a: |
| zawsze miałem w swoim wehikule jakieś odblaski |
| DJVIX napisał/a: |
| W przyszłym tygodniu pojade moja umyc, ciekawe co znajde.... |
| ciekaw jestem jakby sie to skonczylo gdyby droga byla rowniotka... |
| Na lewoskrecie MUSZĄ wszyscy bardzo uwazac... |
| Ale na prawoskrecie tak samo zdarzaja sie wypadki, moze mniej grozne ale jednak. Czasme ma sie strzalke na czerwonym i nieraz jadac prawoskret ktos z chodnika bez ogladania sie nagle wbiega na przejscie bo ma zielone. |
| Lukancio napisał/a: |
| Obrazek
TAK to była Honda Accord |
| kotson napisał/a: |
| Ilotasus napisał/a:
Ale na prawoskrecie tak samo zdarzaja sie wypadki, moze mniej grozne ale jednak. Czasme ma sie strzalke na czerwonym i nieraz jadac prawoskret ktos z chodnika bez ogladania sie nagle wbiega na przejscie bo ma zielone. Bo przed każdym prawoskrętem na czerwonym ze strzałką trzeba się zatrzymywać. Jeśli nie jestem pewien, że nikt nie idzie/biegnie/jedzie na rowerze to ZAWSZE się zatrzymuję. Mnie życie jest miłe, innym uczestnikom ruchu także. |
| Lukancio napisał/a: |
| Obrazek
TAK to była Honda Accord |
| mario[H] napisał/a: |
| dzis mnie to spodkało |
| bo bym rozdziewiczyl teleskopowy klucz do kol na jego lusterku... |
| wkórzyłem |
| zdeżak |
| witajcie ale się dziś wkórzyłem zadzwonili do mnie i 1400zł mi zaproponowali za ta szkode lampa połamane zaczepy zdeżak również błotnik wgnieciony dokładka porysowana felga równiez dosłowne zarty bo tyle to za samo lakierowanie chyba!!!!co wy na to?? ps sewen mówiłes ze za obcierki lepiej płacą |
| seven_wawa, witam a orientujesz sie moze ile kosztuje taka wycena??wkórzyli mnie no z ta wycena na waciki |
| seven_wawa, witam a orientujesz sie moze ile kosztuje taka wycena??wkórzyli mnie no z ta wycena na waciki |
| zna ktos dokładny adres i nr tel w warszawce do aso? |
| dziękuje ci bardzo |
| wbr98wa napisał/a: |
| nic mi się nie stało |
| wbr98wa napisał/a: |
| i autko skończyło żywot... |
| chyba "earo"dynamiczne |
| Kubi napisał/a: |
| No i stało się na moim zajebistym parkingu przed blokiem.
Wstaje dziś rano idę do furki bo chciałem jechać do sklepu a tu szok [url=http://images49.foto...f9m.jpg]Obrazek[/URL] Jakiś skur....... z okazji świąt przytarł przód hanki. zderzak i dokładka porysowane, rysa na kloszu, zderzak lekko wszedł pod lampę i popękana tablica. Niby nic wielkiego ale strasznie wkur..... i jeszcze w święta. |
| Leszek_VTI napisał/a: | ||
ale Ci ktoś pojechał po zderzaku... a tak ładnie go odmalowałem przy okazji zakładania dokładek... :/ współczuje i mam nadzieje ze to ogarniesz jakos... |
| żeczoznawca |
| obejżeć |
| wjec |
| z kont |
| zajoł |
| mieżenia |
| tważ |
| obóżył |
| a on z tekstem do mnie synku kur...częsci to sobie szukaj na allegro a nie po serwisach jezidzisz! |
| mario[H] napisał/a:
a on z tekstem do mnie synku kur...częsci to sobie szukaj na allegro a nie po serwisach jezidzisz! UOKiK bym mu ladnie w dupie namieszal nim i dodatkowo napewno jest jakis dzial skarg itp... Z takimi ludzmi trzeba krotko bo jak ma kase to mysli ze mu wszystko wolno "banan, pierd..." |
| już poprawiłem żebyś nie płakał |
| koledzy to PTU polskie towarzystwo ubezpieczeń porażka tam sami popi....robią z całym tym prezesem na czele powiedział że jak oddam na bezgotówkowo to żebym się nie dziwił jak |
| kap |
| z kont |
| BTM90 napisał/a: |
| Jeżeli chodzi o bezgotówkową naprawę, to widziałem problem z tym związany w "turbo kamerze" było to chyba z bmw. Po wypadku oddali auto na bezgotówkową naprawę do ASO, ubezpieczyciel nie wypłacił całej kwoty ASO za naprawę, bo uważał, że jego wycena jest dobra. W tym momencie właściciel nie mógł zabrać samochodu z ASO póki nie dopłaci różnicy miedzy wyceną TU, a kosztami naprawy ASO. Dltaego jeżeli oni robią już problemy, to przed oddaniem do ASO proponuje się coś dowiedzieć, żeby nie wdepnąć w to samo gówno, bo jeszcze będziesz musiał z własnej kieszeni dopłacać, by odzyskać samochód. |
| BTM90 napisał/a: |
| Możę lepiej jak będziemy przed nimi uprzedzeni |
| koledzy to PTU polskie towarzystwo ubezpieczeń porażka tam sami popi.... |
| Czy to możliwe:
http://www.youtube.com/wa...feature=related |
| BartekJ, kolego powiem ci tak jak nie widzisz autka na żywo to co możesz oceniać??lampa rozje....zaczepy i pajączek na szkle, błotnik, zderzak pourywane zaczepy, dokładka pęknięta, felga zagięta i opona rozcięta zaznaczam ze 18''a wiec co ty sobie myślisz ze za 1400 da rade to naprawić?? chyba tylko szpachli nap... i tyle i poklecić bo gdzie robocizna części i lakier.czasami może lepiej się nie wypowiadać jak nie wychodzi ciekawe czy byś ty np chciał tyle dostać kasy i polepić prelke |